Yoga

shutterstock_131070029Målet med yoga er å skape balanse.

Yogatreningen gir smidig, utholdende muskulatur, påvirker fordøyelsen og hormonbalansen, gir et sterkere, mer utholdende nervesystem, balanserer høyre og venstre hjernehalvdel mot hverandre og forbedrer søvnen.

Yogaøvelsene er egnet til å utvikle fysisk smidighet, skape mental avspenning og gi innsikt.
Når vi får bedre innsikt og kroppsbevissthet er det en nøkkel til bedre helse.

Vi jobber også ut mot bedrifter og tilbyr Business Yoga. Les mer

Ashtanga yoga
Ashtanga yoga er en fysisk krevende yogastil, men skal i prinsippet passe for alle. På nybegynnerkurs introduseres stillingene litt etter litt og tilpasses der du er.

Stillingene i Ashtanga yoga følger en bestemt rekkefølge og er først og fremst et verktøy til å vende blikket innover og komme i kontakt med kroppens spenninger, slik at disse kan bevisstgjøres og frigjøres.

Det handler derfor ikke om å prestere, men å møte seg selv der en er. Kontakt med pusten vil hele tiden være fokuset, da det søker sentrere sinnet og lede inn i tilstedeværelse og ro.

Viktig i praksisen er vinyasa-prinsippet, hvor pust og bevegelse synkroniseres i en dynamisk flyt mellom hver sekvens. Mange kan oppleve en meditativ tilstand i bevegelse.

Kurset er på onsdager kl 18-19.15

Mediyoga:
Yogaprogrammene arbeider konkret, direkte, og grunnleggende ved å betone pustens betydning og gjennom øvelser balansere det underliggende energisystemet slik det beskrives i Kundaliniyoga, Ayurveda og den tradisjonelle kinesiske medisinen.

Pr. i dag finnes Mediyoga i Sverige på et 10-talls sykehus, 50-60 poliklinikker/legesentre og i en håndfull spesialistklinikker, som rehabilitering og smertelindring, og den er integrert i den daglige virksomheten.

Mediyoga er spesiellt for deg som er kronisk syk, utbrent, har lite energi eller ønsker å skape bedre balanse i kropp og sinn. Mediyoga kan utøves på stol eller matte i ditt tempo.

Kurset er på torsdager kl 10-11.15